Péče o vlasy – čemu byste rozhodně neměli věřit

Péče o vlasy – čemu byste rozhodně neměli věřit

Ty pořád nosíš tu čepici, vždyť vyplešatíš! Rozčesej si ty vlasy, budeš je mít lesklejší! Od kolika let se barvíš? Ty musíš mít ale zničené vlasy! V tvém věku jsou dlouhé vlasy už docela faux-pas!... Že jste tohle už někde slyšeli? To asi my všichni. Jen všemu opakovanému nesmíme uvěřit. Řekneme vám, proč jsou některá tvrzení v péči o vlasy pouhé mýty.

Pokrývka hlavy škodí vašim vlasům

A začneme rovnou od největšího nesmyslu. Mnoho mužů, kteří nesundají čepici z hlavy a skrývají pod ní pleš, sice téhle babské pověře přidává na síle. Pravda je ale taková, že nošení pokrývky hlavy nemá na padání vlasů vliv. Vše je, a u mužů zejména, otázkou hormonů a životního stylu.

Česání, česání, každou hřívu zachrání

Omyl! Díky častému pročesávání nebudete mít lesklejší hřívu. Naopak. Tímto procesem se maximálně zbavíte již vypadaných vlasů a oddělíte ty smotané. Nadměrné kartáčování ale zvyšuje tření vlasů o sebe a dochází tak k poškození jejich ochranného povrchu - kutikuly. Vlasy jsou pak náchylnější k poškození a lámání. A to nemluvíme o zrychleném procesu maštění.

Barvení je pro vlasy mor

Tak tohle možná platilo před dvaceti lety a dodnes pro domácí barvení. Moderní barvy v kadeřnických salonech jsou už ale vyvinuty tak, aby vlasy nejen neničily, ale naopak je i vyživovaly. Stačí si jen vybrat kadeřníka, co se vyzná!

Po padesátce musíte jít na krátko!

Tak tohle tvrzení je velmi časté: ženy ve středním a vyšším středním věku by neměly nosit dlouhé vlasy, protože prodlužují jejich obličej a povislé kontury. Jedná se ale o další báchorku. Volba střihu je vysoce individuální bez ohledu na věk. Hlavní slovo ale samozřejmě má kvalita vlasů, která se s vyšším věkem může zhoršovat, což je pak v délkách více vidět! Je vaše hříva ale pořád fit? Pak si zůstaňte u toho, co vám vyhovuje, na co jste zvyklé… a hlavně, co vám sluší!

Čím víc střihu, tím rychlejší růst

Tak tohle je evergreen vlasových mýtů. Pravda je ale taková, že střihem se „pouze“ zbavíte roztřepených konečků a vlasům dáte nový tvar, díky kterému mohou působit hustěji. Rychlost růstu je ale daná přírodou (1 cm / měsíc) a časté stříhání folikulům jen tak neporučí.

Zázračné sérum, co obnoví konečky

Tak takové bohužel neexistuje, jen v reklamách! Používání výživných olejů a sér se ovšem nemusíte vzdávat. Jen ho berte jako podporu vlasů, a tedy i prevenci roztřepení konečků. Žádný zázračný lektvar ovšem nedokáže konečky zpět zacelit. Jakmile dojde k roztřepení, zbývá jediné – svěřit se kadeřníkovi pod nůžky.

 

Trápí vás vypadávání vlasů a bohužel se jedná o realitu, ne mýtus? Obraťte se na nás. Na klinice Mediestetik máme hned dvě metody, jak tento problém velice efektivně řešit. V naší nabídce si můžete vybrat mezi ošetřením vlastní krevní plazmou s pomocí technologie RegenPlazma nebo prostřednictvím vlasové mezoterapie.

 

Související články

#vlasy # mezoterapie # regenplazma # myty # bujnahriva # peceovlasy # estetickamedicina # mediestetik

Kontaktujte nás

vyberte soubory