Pět tipů, jak se dobře vyspat i v horku!

Pět tipů, jak se dobře vyspat i v horku!

Však to sami znáte. Venku padají teplotní rekordy, přes den jste například u vody, ale nejhorší bývají noci. Kvůli vysokým teplotám prostě neumíte usnout! Jste zpocení, je vám hrozně horko, v posteli se převalujete ze strany na stranu. V letních parnech se nespí dobře asi nikomu. Co tedy dělat, abychom se v létě dobře vyspali?

V létě se snažíme nosit hlavně bavlněné oblečení, ve kterém se člověk méně potí a je příjemné na dotek. To samé platí i o povlečení a prostěradlech! Vše by mělo být hlavně z bavlny.

Domácí spotřebiče – některé pomůžou, jiné naopak

Pomoci může klimatizace, ta však některým jedincům nedělá dobře. Klimatizace se dá nahradit například mokrým závěsem! Ten dejte před otevřené okno. Vzduch proudící dovnitř se tak bude přes mokrý závěs automaticky ochlazovat a zvlhčovat. V pokoji tak nebude nesnesitelné horko a vám se bude lépe spát.

Dalším důležitým bodem jsou domácí spotřebiče. Spíte v místnosti, kde je zapojená televize, počítač, lampy, nabíječky a celá řada dalších věcí? Na noc vše vypínejte a nejlépe i vytáhněte ze zásuvek. Přístroje totiž místnost zbytečně ohřívají.

Další radou je spaní bez pyžama! To vás v letních měsících zbytečně zahřívá. Zkuste tedy spát úplně nazí. Nejen, že to bude velice pohodlné, jelikož vás nic nebude tlačit, ale také vám nebude takové horko a bude se vám tak spát lépe a kvalitněji.

Nezapomínejte na tekutiny i v noci!

V létě mějte po ruce i v noci láhev s vodou. Pokud si to vaše mysl bude pamatovat, mnohdy se ráno vzbudíte a láhev bude prázdná. V noci se totiž instinktivně napijete, aniž by vás to nějak vzbudilo. Přísun tekutin i v noci pomůže regulovat teplotu vašeho těla a vám se tak bude daleko lépe spát.

Pokud vás i přes naše tipy trápí nadměrné pocení, i to se dá řešit! Klinika Mediestetik nabízí léčbu pocení aplikováním látky, která se váže k nervovým zakončením potních žláz, a zcela tak blokuje uvolňování potu!

Mohlo by vás zajímat:

https://www.mediest.cz/blog/87/trpite-nadmernym-pocenim-mame-pro-vas-reseni

https://www.mediest.cz/blog/49/az-moc-se-potim-jak-lecit-nadmerne-poceni-da-se-to

#léto # horko # pocení # spánek

Kontaktujte nás

vyberte soubory