Mezinárodní síť klinik Mediestetik

Mezinárodní síť klinik Mediestetik

Svobodný pohyb je pro nás klíčový. Když nás něco bolí, je třeba navštívit ortopeda. Specialisti ortopedie se zaměřují na prevenci, léčbu a rehabilitaci poruch hybnosti. Léčí různé formy zranění a onemocnění podpůrného a pohybového aparátu. Dokáží vám pomoci s úlevou v mnoha případech.

Ortopedie je považována za základní chirurgický lékařský obor. Zabývá se diagnostikou, prevencí i léčbou. Patří sem i sportovní traumatologie, která se zabývá úrazy a poraněními vzniklými zejména vysokou zátěží při vrcholovém sportu. Může jít o tenisový či golfový loket či natržené vazy.

Odborníci na klinice a spektrum služeb

Na klinice ortopedie působí MUDr. Filip Svatoš, který má nejen velké zkušenosti z oblasti klinické ortopedie z dob svého působení v nemocnici na Královských Vinohradech, ale i z oblasti sportovní medicíny. Působí jako lékař reprezentace ČR v ženské házené a klubový lékař fotbalistů Bohemians.

 Z těchto důvodů klinika Mediestetik nabízí také provoz klasické ortopedické ambulance a ambulanci sportovní medicíny. Provádí prevenci a návrhy léčebných plánů a diagnostiku, včetně RTG diagnostiky v partnerském zařízení.

Nejčastější ortopedické zákroky a ortopedická rehabilitace

K nejčastějším zákrokům ortopedie patří artroskopické operace kolene a kyčelního kloubu, operace menisku a stabilizace kolenní čéšky. Dále je to totální endoprotéza kyčle i kolenního kloubu, ošetření a stabilizace ramenních šlach, nebo třeba operace ramenní luxace, tedy vykloubení.

Ortopedická rehabilitace zahrnuje různé fyzioterapeutické procedury, jako jsou elektroléčba a elektrostimulace, různé formy cvičení podle nejrůznějších odborných metod, kam se řadí u známí Vojtova metoda, akupunktura a akupresura. Novinkou je kryoterapie, tedy léčba chladem, dále se používá lymfodrenáž a lymfatické masáže či magnetoterapie. 

Kontaktujte nás

vyberte soubory