Jaké problémy vyřeší na ortopedii?

Jaké problémy vyřeší na ortopedii?

Svobodný pohyb – to je to, co každý člověk chce. Mnohdy si ani neuvědomujeme, jak je pohyb jako takový vzácný. Většinou si to uvědomíme, až se stane nějaká nehoda a my budeme odkázáni na invalidní vozík. Měli bychom si vážit toho, že se můžeme svobodně pohybovat po vlastních nohou a když se dostaví nějaké bolesti, měli bychom vyhledat odborného lékaře – tedy ortopeda.

Dneska existuje celá řada ortopedických klinik, kde se zaměřují na léčbu pohybového soustrojí. Ortopedi nám vždy otevřeně řeknou, co máme od léčby čekat, jak nám léčba pomůže. Nejčastěji takové ordinace navštěvujeme tehdy, kdy nás bolí klouby, kdy každý pohyb pro nás znamená utrpení.

Bolavějící klouby nejsou trápením jenom starších lidí či sportovců, ale můžou být trápením i těch z nás, kteří rychle vyrostli, nebo těch, kteří naopak dlouho nevykonávali žádný pohyb a najednou se do pohybu dají na plné obrátky.

Pokud budete cítit při pohybu bolest, rozhodně navštivte ortopeda, který vám pomůže s následujícím:

Šlachy a vazy

Jestliže vás trápí šlachové a vazové či vazivové bolesti, pak neprodleně vyhledejte ortopeda. Velice často se stává, že si někdo díky vymknutému kotníku přetrhá vazy v koleni, což není zrovna příjemná záležitost. Je dobré vždy každý úraz či každou bolest podchytit včas, protože nikdy nevíte, co se z toho vyklube či může vyklubat.

Kloubní onemocnění

Kromě poúrazových stavů jsou velice časté i kloubní onemocnění, které jsou mnohdy dědičné, jindy vzniknou již zmiňovaným rychlým růstem, při kterém nestihnou všechny kůstky srůst tak, jak vlastně mají. I tyto problémy se však na ortopedii lehce vyřeší.

Záněty

Bolest, kterou při pohybu můžete pociťovat, může taky znamenat nějaký zánět (nejčastěji jsou to záněty šlach), proto nepodceňujte žádné bolesti, vkteré vás trápí při chůzi, běhu či jiné sportovní aktivitě, a ihned navštivte zkušeného ortopeda. 

#ortopedie # klouby # bolest kloubů

Kontaktujte nás

vyberte soubory