Zubní implantáty jsou mnohdy nutností. Co je třeba vědět?

Zubní implantáty jsou mnohdy nutností. Co je třeba vědět?

O zuby bychom si měli pečovat. Přece jenom se jedná o něco, co zaujme na první pohled. Je velká škoda, když si o zuby nepečujeme, když nedodržujeme čištění dvakrát denně, když jíme hromadu sladkostí a když pravidelně nenavštěvujeme zubaře. Bohužel naše nedbalost nám opravdu výrazně škodí – kazí se nám zubní sklovina, díky čemuž vzniká zubní kaz. A pokud takový kaz zanedbáme, mnohdy to může vést i ke ztrátě zubu a na scénu přichází zubní náhrady a implantáty

Mnohdy se rozhodujeme pro vytrhnutí zubu dobrovolně. Je to většinou tehdy, kdy zanedbáme kaz, a tím nám začne leptat nervy. Takové zákroky jsou pak nejen časově náročné, ale vyžadují si taky profesionály ze svého oboru. Zákroky se pak vyšplhají až třeba k osmi tisícům korun, což není zrovna levná záležitost. Lidé se tak velice často rozhodují pro vytrhnutí, které je bezplatné.

Pokud vám však díra v ústech bude vadit, sjednejte si schůzku na stomatologické klinice, kde vám nabídnou a řeknou všechna možná řešení, která se pojí s vaším problémem. Pokud je kořen fuč (když například dojde k dobrovolnému vytrhnutí zubu), je nevyhnutelným řešením zubní implantát.

Co to vlastně je?

Jedná se o klasickou náhradu zubů, která má svůj kořen, tudíž nemusíte zub sundávat, jak se to běžně dělá s protézami. Díky tomu, že má svůj vlastní kořen a je takřka stejný jako ostatní zuby, umožňuje pacientovi nekomplikovaný život. Při jídle či při jiných činnostech zůstává zub zcela zachován a stoprocentně drží.

Jak probíhá taková implantace zubní náhrady?

Pokud byste opravdu měli přistoupit k tomuto řešení, tak se většinou zubní náhrada implantuje do úst pomocí skalpelu. Není to nijak bolestivé ani nijak náročné – žijeme v moderní době a využívám moderní technologie. Nebo využijte naprosto revoluční metodu systému MIS s navigačními šablonami MGuide.

Implantace zubu probíhá v několika fázích. Nejdříve je na programu dne konzultace s lékařem, následuje pak vypracování léčebného plánu, následuje faktická implantace a na závět se nasazuje korunka, aby zub byl úplný. 

#zuby # zubní implantáty # zubní náhrady # náhrada zubů

Kontaktujte nás

vyberte soubory