Dotazy

Dotazy

Uvažuji o abdominoplastice a jako kuřáka mě nejvíc děsí přísný zákaz cigaret. Je pravda, že se nesmí kouřit už před zákrokem?

Ano, je to pravda. Kouření, jak známo stahuje cévy a snižuje tak výrazně prokrvení. Před zákrokem je tak třeba kompletně se cigaretám vyvarovat, a to nejméně po dobu 5 dní. Pokud nechcete ohrozit hojení po operaci, kouření se budete muset vzdát i po zákroku, nejméně jeden týden.

 

Možná to zní jako detail, ale musím se zeptat: Změní mi operace vzhled mého pupíku?

Dobrý den, rozhodně se nejedná o nepodstatnou otázku. Pupík hraje v celkovém vzhledu břicha velkou roli. Můžeme vás ale uklidnit. Abdominoplastika nezanechá na této části žádné stopy – lepe řečeno, váš pupík, tak jak vypadá, je přesazen na stejné místo pouze na vypnuté kůži.

Dobrý den, jsem tři roky po porodu syna a bohužel se mi nepodařilo cvičením zpět vrátit rozestoupenou břišní stěnu. Ráda bych podstoupila abdominoplastiku. Je pro to vhodná doba? Za jak dlouho po porodu je možné zákrok podstoupit. Eva, 30 let.

Milá Evo, na vaši první otázku odpovídáme ANO i NE zároveň. Abdominplastika je skutečně velmi efektivním řešením povolené / rozestoupené břišní stěny. Zákrok se nedoporučuje provádět dříve než rok po porodu – v tomto ohledu jste tedy určitě vhodnou kandidátkou. Vzhledem k věku je ale také důležité zvážit, zda se jedná o porod poslední. Abdominoplastika má trvalé výsledky, ovšem ne při opětovném zvětšení dělohy, které znovu roztáhne břišní stěnu. Stejný aspekt je pak třeba zvážit i vzhledem k významné redukci váhy, kterou je třeba podstoupit PŘED zákrokem. 

Dobrý den, ráda bych podstoupila zvětšení prsou, ale nechci jít cestou silikonových implantátů. Fat Transfer mě zaujal, chci se ale zeptat, zda mohou i u tohoto zákroku nastat komplikace – může se stát, že se přenesený tuk neujme? Je rekonvalescence méně bolestivější než u implantátů?

Dobrý den, odmítnutí výplně je v tomto případě velmi nepravděpodobné. Jedná se o tělu vlastní materiál, který je šetrně zpracován. Alergie či odmítnutí se eliminují i díky absenci jakýkoli aditiv. Co se bolestivosti týče. Teoreticky se dá říci, že augmentace s implantáty je vždy citlivější, protože se jedná o vložení cizího tělesa. U Fat Transferu je podkoží zhmožděno pouze vpichy, a tak je zákrok velmi dobře snášen.

Kolik tuku je možné odebrat a následně přenést během jednoho zákroku?

Dobrý den, rozsah Fat Transferu je individuální a závisí na počtu ošetřovaných lokalit, tak hlavně na množství možného tuku k odebrání. Vždy je ale třeba myslet na to, že během odebrání a zpracování se objem zredukuje o 40-50 %.

Dobrý den, už řadu let mám na jedné noze v oblasti stehenní kosti výraznou prohlubeň po závažném úrazu a následné operaci. Nyní jsem se dozvěděla o Fat Transferu. Chci se proto zeptat, jestli by mi mohl tento zákrok pomoci.

Ano, tato operace zatím není tolik známá, a tak se málo ví, že krom typického aplikace v případě zvětšení prsou může být odsátý a zpracovaný tuk využit i na jiných částech těla. Provádí se aplikace na obličeji, u víček, nebo i na hřbetech rukou. Stejně tak je možné k Fat Transferu přistoupit v případě řešení nejrůznějších deformit, ať už vrozených, nebo získaných. V každém případě je nicméně nejprve nutná osobní konzultace a posouzení stavu plastickým chirurgem. Doporučujeme vám tedy objednání.

Je mi 43 let, trápí mě povislá kůže pod bradou. Dočetla jsem se o metodě Art Filting. Zajímalo by mě, zda by pro mě tato metoda byla vhodná.

Co se týče metody ArtFilting, standardně se indikuje při povadajících konturách obličeje, tedy podle situace, kterou popisujete, by tato metoda pro Vás byla vhodná. Během osobní konzultace s lékařkou Vám samozřejmě bude na základě stavu Vaší pleti vytvořen individuální léčebný plán.

Je mi 66 let a zajímá mě, zda se tato aplikace dá použít i v tomto věku.

Tuto metodu liftingu lze použít v každém věku. Spíše, než na věku záleží na aktuálním stavu pleti. Zda je pro Vás tato metoda vhodná může posoudit pouze lékařka při osobní konzultaci, ke které Vás rádi objednáme.

Preji hezky den. Mam velky zajem o Art lifting. Je me 57 let a mam povadlou hlavne dolni cast oblicejoveho ovalu. Lze touto metodou tzv, vyzmizikovat i vrasky nad hornim rtem? Dekuji za odpoved Kalinova

Metoda Art Filting je nejvhodnější k řešení právě povadlých kontur obličeje. Co se týká vrásek v okolí úst, Vám vzhledem k aktuálnímu stavu Vaší pokožky, může pomoci jedno z našich dalších ošetření. Jedním z možných ošetření je například aplikace dermálních výplní, neboli fillerů, které patří mezi nejefektivnější ambulantní řešení hlubokých vrásek. Nejčastěji se pomocí nich řeší vrásky kolem očí nebo úst, popřípadě výrazné nosoretní rýhy.

Dobrý den, co přesně znamená metoda PRP?

Jedná se o extrakci plazmy s vysokým faktorem krevních destiček, tedy růstových faktorů. Tyto faktory jsou nositely faktického omlazení buněk v pokožce.

1 2 3 4 5 ... 10 ... 14 ... 18

Kontaktujte nás

vyberte soubory