Převratná novinka - Stomatologický operační mikroskop

Převratná novinka - Stomatologický operační mikroskop

Stomatologie má v poslední době za sebou opravdu skokový vývoj v mnoha směrech. Stomatologický operační mikroskop je převratnou novinkou pro lékaře, ale zejména pro pacienty.

Díky dalšímu rozšíření stomatologického operačního mikroskopu, ke kterému došlo na přelomu minulého století, dosáhla záchovná stomatologie své zcela nové úrovně a výrazně se posunula vpřed.

Tento přístroj byl na trhu představen už v roce 1982, ale teprve až kolem roku 1997 se teprve rozšířil po celém světě. Spoustou možností, které poskytoval, skutečně přivedl s velkou slávou obor stomatologie do nového tisíciletí.

Stomatologický operační mikroskop

Dříve musel zubní lékař během ošetření chrupu a zejména při těch nejsložitějších potížích se zuby a dásněmi spoléhat pouze na své oči a na svůj hmat. Se zavedením tohoto operačního mikroskopu mu byl poskytnut vynikající a zejména daleko přesnější náhled na daný problém, čímž se úspěšnost léčby kořenových kanálků, ke které se mikroskop asi nejvíce využívá, zvýšila na úžasných 97 %.

Klinika Mediestetik nyní disponuje špičkovým stomatologickým operačním mikroskopem od prestižní značky Carl Zeiss. Ten umožňuje až 30x zvětšit sledované části zubu.

Přednosti práce s operačním mikroskopem

Stomatologický operační mikroskop umožňuje velmi přesně zjistit polohu kanálků, současně i jejich průchodnost, ohyby a mnoho dalších anatomických zvláštností zubů pacienta, které jsou pouhým okem zcela nezjistitelné. Plná vizuální kontrola nyní stomatologům umožňuje v maximální míře zachovat zdravé tkáně na zubech a následně odstranit pouze infikované části zubu.

Léčení pod stomatologickým operačním mikroskopem tak minimalizuje riziko zlomení nástroje v kanálku, perforace, což je vytvoření falešného kanálku, ani přehlédnutí jiného infikovaného kanálku v zubu. Pomocí stomatologického operačního mikroskopu lze provádět i komplikovanou léčbu, opakované léčení, odplombování kanálku, odstranění fragmentů zlomených nástrojů, které dříve mohly v kanálku zůstat a mohou se s ním řešit úkony, které dříve nebyly možné. 

Kontaktujte nás

vyberte soubory