Uvažujete o peelingu? Zvolte laserový!

Uvažujete o peelingu? Zvolte laserový!

Mnoho asi chemický peeling zná a možná jste jej i absolvovali. Existuje ale i mnohem jemnější a účinnější peeling, který se provádí frakčním laserem a k omlazování pokožky během ošetření dochází bez jakéhokoliv narušení svrchní vrstvy.

Při chemickém peelingu se využívají směsi kyselin v různých koncentracích a narušují svrchní vrstvu pokožky chemickou destrukcí, jenž vyvolá její obnovu. Výsledek závisí na odbornosti toho, kdo vám ji provádí a rehabilitace může trvat až 14 dní.

Chemický a laserový peeling

Kromě chemického peelingu je ale i peeling laserový. Provádí se frakčním laserem Palomar® a má výraznější výsledky s daleko menším rizikem. Účinně omlazuje pokožku bez narušení. K jejímu obnovování dochází zevnitř a stávající pleť je neporušená. Není třeba rekonvalescence a hned druhý den po ošetření můžete normálně fungovat.

V rámci přirozeného obnovování pleti, ke kterému dochází asi jednou za 28 dní, se svěžejší vrstva dostane postupně na povrch a tvář je hladší a jemnější. Paprsky laseru pronikají do věkem povolených kolagenových vláken v kůži, stimulují je k větší pevnosti i pružnosti, což bohužel chemický peeling neumí.

Efekt laserového peelingu

Oba druhy peelingů se provádějí po celém obličeji, laserový peelingu může ošetřit jen vybranou obličejovou partii, jako čelo, okolí očí, úst a tváře. Medicínské lasery mají opravu velmi široké uplatnění a dovedou vás často ze dne na den zbavit mnoha potíží. Jde o jizvy, pigmentaci, strie, vrásky, žilky, akné i chloupky.

Důvěřovat musíte kvalitě, neboť každý autentický laser musí mít příslušný certifikát, nejčastěji vydaný americkým úřadem pro léčiva – FDA, nebo evropský certifikát CE. Jako první uvedla medicínské lasery na trh společnost Palomar Medical Technologies®, dnes již Cynosure®, která je spolu se společností Candela® i dnes považována za špičku v oboru. Na klinice Mediestetik je kvalita přístrojů a ošetření plně zajištěna. 

Kontaktujte nás

vyberte soubory