Toužíte po svobodném pohybu? Je na to lék!

Toužíte po svobodném pohybu? Je na to lék!

Dneska můžeme být vlastně čímkoliv. Pokud vás baví zvířata, pak se staňte veterinářem, pokud milujete historii, staňte se učitelem dějepisu, jestliže toužíte pomáhat lidem, staňte se například doktorem. Dneska se doktorem může stát každý, kdo na to má hlavu. Velice mnoho lidí se v poslední době hrne do ortopedie, protože přibývá případů s bolestí pohybového ústrojí. Svobodný pohyb je vzácný, i když nám přijde naprosto běžný. Neměli bychom zanedbávat žádné bolesti při pohybu, protože mohou znamenat závažné onemocnění.

Většinou nás při pohybu trápí klouby. Bolest kloubů ale není potíží a problémem jenom starších lidí či sportovců, ale taky třeba těch, kteří rychle vyrostli, tudíž se jim nestihly kostičky srůst tak, jak měly. Velice často navštěvujeme ortopeda i při poúrazových stavech nebo tehdy, kdy si vymkneme kotník, což způsobí třeba i přetrhání či natažení vazů.

Pokud tedy váš svobodný pohyb něco narušuje, vyhledejte případnou ortopedickou kliniku a vyřešte problémy s pohybovým ústrojím společně se zkušeným ortopedem.

Třeba vám chybí jenom kyselina hyaluronová

Častým důvodem, proč vás bolí každý pohyb, je nedostatek kyseliny hyaluronové, které se běžně nachází v mezibuněčné hmotě lidského těla. Když je této kyseliny nedostatek, obvykle nás bolí klouby nebo kloubní vaziva, proto se velice často nejdříve začíná léčba bolestí pohybového ústrojí právě aplikací této kyseliny, která by měla okamžitě hydratovat tkáně, zmírňovat potíže a tedy i případnou bolest.

Vše s vámi zkonzultuje lékař

Samozřejmě kyselina hyaluronová není lékem na všechna onemocnění, záněty nebo jiné bolesti projevující se při pohybu. Existuje celá řada možností toho, co vás při pohybu může bolet, proto při každé bolesti pohybového ústrojí vyhledejte ortopeda, který s vámi vždy zkonzultuje případné léčení vašich problémů. 

#ortopedie # bolest kloubů # kyselina hyaluronová

Kontaktujte nás

vyberte soubory