Léčba nadměrného pocení (hyperhidrozy)

Jen co se trochu oteplí, už musíte nakupovat antiperspiranty ve velkém? Co kdybyste ale nad potem vyzráli a využili praktičnosti aktivních látek? Injekce krásy se v estetické medicíně totiž už dávno nepoužívají jen k odstraňování mimických vrásek.

Odstranění nadměrného pocení 

Pokud vás (nejen) v letních měsících trápí mokré „koláče“ na košilích, nebo pokud trpíte nadměrným pocením, tzv. hyperhidrózou, aplikace léčivé látky dokáže váš problém vyřešit rychle a spolehlivě.

Látka se váže k nervovým zakončením potních žláz, a zcela tak blokuje uvolňování potu v ošetřované oblasti. Zhruba půl roku vás tak nebude obtěžovat ani andměrné pocení, ani skvrny od antiperspirantů. Ošetření je navíc možné opakovat, takže se s potem můžete rozloučit, na jak dlouho jen budete chtít.

Které oblasti si mohu nechat ošetřit?

Podpaží, dlaně, chodidla, bedra, třísla, čelo i zátylek, tam všude aktivní látka při nadměrném pocení pomůže.

Efekt aplikace 

Ošetření je ambulantní a je prováděno v lokální anestezii. Bezprostředně po ošetření se pacient může vrátit do svého běžného osobního či profesního života, není třeba žádného speciálního režimu ani jakékoliv rekonvalescence.  Efekt ošetření nastupuje do druhého až třetího dne a vydrží zhruba šest až osm měsíců – tato doba je do určité míry individuální a mírně se liší pacient od pacienta.

Je to zdravé? Tělo se přece musí potit

Aplikace účinné látky reguluje pocení pouze v jedné konkrétní oblasti, která je ošetřována, nezastavuje je komplexně všude po těle, a tedy s absolvováním procedury nevzniká žádné riziko např. přehřátí organismu nebo nadměrné hromadění odpadních látek. Kompenzačně se pak tělo potí jinudy, nejčastěji ovšem přes větší plochy, kde se pot rozprostře a nepůsobí pacientovi žádné obtíže.

Aplikace je naopak takřka jedinou šancí pro pacienty s hyperhidrózou, tedy s nadměrným pocením, na normální a ničím neobtěžující život.

Fotogalerie

Léčba nadměrného pocení (hyperhidrozy) | Klinika Mediestetik Léčba nadměrného pocení (hyperhidrozy) | Klinika Mediestetik

Video

Léčba nadměrného pocení (hyperhidrozy) | Klinika Mediestetik

Ceník

  • Cena konzultace 500 Kč, v případě 
    ošetření se konzultace neplatí.
  • Léčba nadměrného pocení od 12 000 Kč

 

Kontaktujte nás

vyberte soubory

Odpovídáme na vaše dotazy

Hezký den, chtěl bych se zeptat, jaké jsou možnosti odstranění pocení na vaší klinice a jak to funguje? Děkuji.

Na naší klinice nabízíme odstraňování nežádoucího pocení pomocí vysoce účinné látky. Látka se váže k nervovým zakončením potních žláz, a blokuje tak uvolňování potu, čímž je zabráněno jak běžnému pocení, které je pro některé dámy i pány zejména v létě značně obtěžujícím, tak i tomu nadměrnému, tedy hyperhidróze. Ošetřovat lze různé oblasti, nejčastěji dlaně, podpaží, chodidla, zátylek či třísla.

Dobrý den, je po zamezení pocení nějaké omezení?

Po ošetření žádná omezení v běžném životě nenastávají. Pouze se pro maximalizaci efektu doporučuje přibližně 14 dní nenavštěvovat saunu a v den ošetření nepoužívat deodorant. 

Další dotazy

Další procedury